25 Aralık 2009 Cuma

Tarif : Kaşarlı,sosisli milföy börek ve havuçlu top tatlı

Milföy börekle başlayalım..

bu börek çok basit... markette satılan milföy hamurlardan alıyoruz ve tek bir tanesini (bu boyutu elde etmek için) 4 eşit parçaya bölüyoruz.. içine tercih ettiğiniz her malzemeyi koyabilirsiniz..ben burada kaşar ve sosis kullanmıştım.. her ikisini de rendeledim, birbirlerine karıştırdım ve azar azar milföylere paylaştırıp kenarlarını kapattım.. üzerine de yumurta sarısı ve çörek otu bu kadaarrr :)
ben bu ufacık milföyleri sofrada sunum olarak kullanıyorum..her zaman arka planda bunların kocamanları bekliyor oluyor :)

Bir diğer tarifte havuçlu top tatlı...bi dünya top tatlı tarifi var bende malum süslü kürdan kullanabilmek için her sofrada illa bi tane oluyo :)

Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş havuç
yarım su bardağı şeker
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı su
hindistan cevizi

hazırlanışı : havuçları,şekeri ve suyu bir tencereye koyup reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.başka bi yerde bisküvileri ufalayıp havuç karışımı soğuduğunda hepsini karıştırıp hamur haline getiriyoruz.elimizde top şekline getirip hindisten cevizine bulayıp servis yapıyoruz...
afiyet olsun..

Hoşçakalın..

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım :



İletişim : catikatiilkay@gmail.com

3 Aralık 2009 Perşembe

KEDİ DİLLİ PASTA VE DOĞUMGÜNÜ SOFRASI :)

hani doğumgünümde arkadaşım gelmişti.. hani biz fotoğraf çekmeye başlamışken makinesi yere düşmüştü ve çalışmamıştı.. hani masa fotoğraflarını alamadığımdan ekleyememiştim.. hani anlatmıştım :) işte o fotoğrafları almıştım şimdi ekliyorum :)

işte iki kişilik doğum günü partimizin masası buydu :)

klasik ilkay sofrası :) tek farkı burada kırmızı taşlı peçetelikleri ilk kez kullanmıştım..ve bunlarla kullanabilmek için taaa İKEA'lara gittim beyaz peçete almak için :)

bu da ilk yaptığım kedi dilli pastaydı.. bundan sonra iki tane daha yaptım süper oldu..

Tarife geçersek,
Malzemeler :
1 paket kedi dili bisküvi
1 bardak ılık nescafe
1 paket krem şanti
süt
1 kutu çokokrem
1 pk.labne peyniri
hazırlanışı : nescafeyi hazırlayıp,kelepçeli kalıbın kenarlarına strech film döşüyoruz..
bisküvileri ikiye bölüp nescafe ile ıslatarak kalıbın kenarlarına döşüyoruz..
(bisküvileri bütün olarakta kullanabilirsiniz ama ben kalıbın küçük olması ve benimde küçük bi pasta yapmak istemem sebebiyle kenara dizdiğim bisküvileri ikiye bölerek kullandım..)
ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayıp,içine labne peynir ve çokokremi ekleyip tekrar çırpıyoruz..daha sonra kalıbın içinede nescafe ile ıslattığımız bisküvileri döşeyip üzerine krem şanti sürüyoruz..yeteri kadar bu işlemi tekrar ettikten sonra üzerine kakao serpip damla çikolata ile süslüyoruz..
(ben damla çikolata yerine ülker sade sütlü çikolatayı rendeleyerek kullandım)
bu kadar... daha sonra buzolabında beklettikten sonra kurdela ile süleyerek servis yapabilirsiniz.. ben her zaman bi gece önceden yapıyorum tadı süper oluyo :))
afiyet olsun :)

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım :

İletişim : catikatiilkay@gmail.com

Mause

Mause

Amung

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

STAT COUNTER IP PROGRAMI

Alexa

pint it